Idag var det dags för träning för Stefan.
Även fast Hans Filip egentligen gjorde allt jag bad om på gårdagens pass så fick jag ingen superkänsla av honom, jag fick rida till varenda steg och fick ingenting gratis. Så jag berättade detta för Stefan så han tyckte att vi skulle satsa på ett lösgörande pass.

Vi jobbade mycket på övergångar och tempoväxlingar, förvänd och flytta sidvärts i galopp. I vänstergaloppen får jag jobba mycket på att han ska lyfta och hålla uppe sin vänsterbog, han tappar lätt den och faller inåt på böjt spår eller tappar balansen i förvänd galopp. När han tappar vänsterbogen blir det inte heller samma galoppkvalité, utan han måste ha med den för att kunna behålla uppförsbacken.

En övning som hjälpte oss med detta idag var att jag flyttade honom sidvärts i galopp längst med långsidan, i till exempel högervarvet hade jag alltså honom lätt vänsterställd och flyttade in bakdelen så det blev som en skänkelvikning i galopp på spåret. I detta läge har han inte så mycket utrymme att smita undan bogarna, utan han måste få med dem.

I slutet blev han riktigt lösgjord och fin, så detta pass var precis vad han behövde idag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments