God kväll!

I det sista har jag varit lite tyst om Hans Filip, detta beror mycket på att han fortfarande vilar.

Ni kommer ihåg att jag för tre veckor sen skrev att han var svullen i vänster bak? Och att detta troligtvis berodde på att han sparkat i väggen mot boxgrannen?

Under tiden han var svullen markerade han även på vänster bak. Jag upptäckte detta på en torsdag, och jag valde att ha is i magen och avvaktade över helgen med att ringa veterinär. Han fick under tiden gå i vanlig hage och gå ut och beta på kvällarna för att hålla honom sysselsatt men annars fick han helt och hållet vila.

På söndagen alltså tre dagar efter jag upptäckte svullnaden hade det gått tillbaka till det normala, men för säkerhetsskull valde jag att ge honom en vecka vila innan jag kollade honom i trav.

Den 16 juli när det hade gått en vecka sen svullnaden gick ner kollade jag honom på lina, och han markerade inte tydligt men det finns någon liten rörelsestörning kvar, skulle han inte visat något veckan innan hade jag kunnat tro att han bara var stel och behövde värma ur, men eftersom han blev bättre och bättre med ren vila såpass fort så valde jag att ge honom ytterligare någon vecka till.

I söndags kollade vi honom igen både på rakt och böjt. På rakt spår syns det inget markant, men det syns lite på böjt spår. Det syns inte mycket, och hade jag inte vetat hur han brukar röra sig så hade jag troligtvis inte reagerat på att det var något annorlunda.

Min gissning är att svullnaden i benet och att han inte är helt fräsch nu är två olika saker som av slump hände samtidigt. Jag tror fortfarande att han var svullen i benet för att han sparkat i boxen, men jag tror även att han har sträckt sig. Samma dag som jag upptäckte svullnaden hade han spån överallt på kroppen, så tanken på att han hade rullat fast i boxen slog mig redan då. Eller att han haft överskottsenergi av vilan i hagen. Jag tror hur som helst att han nu har en sträckning, eftersom att det trots allt blir bra såpass snabbt.

Tyvärr föll detta in samtidigt som min ordinarie veterinär har semester, och även fast jag nu tror att det bara är en sträckning så vill jag att hon böjer igenom honom för att utesluta annat och för att vi kan vara på den säkra sidan innan vi sätter igång träningen igen. Så tills hon är tillbaka så kommer han få vila.

Huvudsaken är att Hans Filip mår bra och inte har ont någonstans. Just nu njuter han av sommaren till fullo, men han är såklart rastlös nu när vi inte kan träna. Jag har fått inse att vi inte kommer vara på topp tills flytten, det är såklart tråkigt men huvudsaken är att det blir bra i slutändan.

Detta år har inte varit vårat år, men snart hoppas jag att det är våran tur!

Såhär ser våra kvällar ut efter att han har kommit in från hagen. Han får äta massa gräs och vi bara myser tillsammans. När det har varit för varmt så har vi tagit ett bad för att sen gå ut och torka i kvällssolen.

Underbara sommarkvällar? Japp!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments